#1 Kommunfullmäktige Lilla Edet

1. Mona Burås Dieng

Bor i Hjärtum. Kandidat till kommunstyrelsens ordförande

Jag har mycket svårt att stå och se på orättvisor – utan att göra något, jag måste handla och det har jag valt att göra genom att tacka ja till att vara Socialdemokraterna i Lilla Edets kommunalråds kandidat.

Detta för att jag ser att jag som politiker har möjlighet att verka för rätt förutsättningar inom många olika samhällsfrågor och nästan alla fackliga frågor. Om det gäller vården, skolan, grön sektor, teknik eller brandmän som man som politiker kan påverka och faktiskt få igenom det vi behöver. Självklart krävs det en majoritet men genom dialog och samarbete kommer man mycket långt!


Även om en av mina hjärtfrågor handlar om kollektivtrafiken och upphandling, så ser jag ändå hur stor möjlighet jag har att kunna ha ett tätt samarbete med lokala fackförbund för att lyfta upp och jobba med våra olika frågor. Arbetsskor, kompetensutveckling, ramtider och arbetstider, heltidsresan det är ju bara några få frågor jag har gått in med ett handslag med fackförbundet att jobba med vidare.
Jag är tillgänglig för samtal, möten, besök för att prata, lyssna och samarbeta om alla våra fackliga frågor.

Jag vill driva och utveckla:

  • ta bort de otrygga anställningarna
  • säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställnings erbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridiskt bindande
  • höja pensionen för vanligt folk
  • stärka vården och omsorgen
  • öka resurserna till välfärden
facebook Twitter Email