Nytt kommunalråd valt

Mona Dieng Burås, blir nytt kommunalråd för Socialdemokraterna i opposition i Lilla Edet.

På kommunfullmäktige i måndagskväll, valdes Mona Dieng Burås till nytt kommunalråd för Socialdemokraterna.
Mona är rätt så ny i partipolitiken men har de senaste närmare 25 åren arbetat fackligt. Mest med frågor som rör yrkesföraregruppens arbetsmiljö.

”Frågor kring arbetsmiljö brinner jag för” säger Mona. ”Spelar ingen roll vilket yrke, det är lika viktigt för alla att få uppleva en trygg arbetsmiljö utan hot och våld.”

Att kämpa för någon som, just där och då, inte orkar kämpa själv

Mona är bosatt i Hjärtum sedan 2018 och blev invald i styrelsen för Socialdemokraterna i Lilla Edet i höstas. Drivet både inom facket och politiken handlar om samma sak – att slåss mot orättvisor. Att kämpa för någon som just där och då inte orkar kämpa själv – det driver mig säger Mona.

Min roll som kommunalråd sträcker sig just nu egentligen bara fram till medlemsmötet i februari. Har jag inte medlemmarnas förtroende då så får någon annan ta över. Men får jag deras stöd, så är jag redo att jobba med det minst fram till valet och då naturligtvis med målet att Socialdemokraterna ska gå fram röstmässigt och inte längre sitta i opposition i höst.

Jag kommer gärna ut och träffar både medlemmar och kommuninvånare! Så länge vi gör det enligt gällande restriktioner, men JA kan jag och går det, så bjud in mig! säger Mona

facebook Twitter Email