Stefan Löfven avgår vid Partikongressen

Allting har ett slut och jag vill ge partiet och den som ska efterträda mig de allra bästa förutsättningarna framåt, säger Stefan och fortsätter. Det blir också tydligt gentemot medborgarna vem som, över tid, kommer att vara Socialdemokraternas partiordförande och statsministerkandidat. En ny partiordförande kan även ge arbetarrörelsen ytterligare energi, och det kommer vi behöva, inför den kommande valrörelsen! //Stefan Löfven

Nya möjligheter öppnar sig och vi går in i valrörelsen med kraft, tilltro och ett brinnande engagemang i den Socialdemokratiska folkrörelsen. Våra Socialdemokratiska företrädare i Lilla Edet vill här ta tillfället i akt att tacka Stefan och reflektera över Stefans betydelse för vår kommun, regionen och för landet.

Vår ordförande i Arbetarekommunen Lilla Edet:

Vår Statsminister och partiledare Stefan Löfven har idag meddelat att han lämnar uppdraget som partiordförande i samband med höstens partikongress.

Stefan Löfven säger själv att det är ett beslut som vuxit fram. Han anser att höstens kongress är ett bra tillfälle att utse en efterträdare för att ge den som ska leda partiet de allra bästa förutsättningarna. Nu när valberedningen påbörjar sitt arbete och en ny partiordförande kommer att väljas på vår kongress i Göteborg 3-7 november.

Jag har känt Stefan Löfven sedan den tiden han var ordförande i mitt fackförbund IF-Metall, och det känns trist att han avgår. Men det är förståeligt och han lämnar sitt uppdrag efter många slitsamma år med januariavtal, pandemi och statsministeromröstning mitt under pågående pandemi m.m. Jag har samma uppfattning nu som under IF-Metall tiden att Stefan är en stabil och trygg ledare.

Han kommer att vara väl värd en mer avslappnad vardag än det som varit under många år.

Margit Hvid
Ordförande i Lilla Edet AK

Vårt Kommunalråd i opposition:

Idag fick vi det tråkiga beskedet att Stefan kommer avgå som partiledare och Statsminister.

För mig har Stefan varit en stark kämpe för en stark välfärd som fungerar och som måste få kosta! Det innebär bra arbetsvillkor för våra anställda, en trygghet för oss när vi blir äldre och om vi blir sjuka. Välfärden gäller också våra barn som är vår framtid, rätten till en utbildning som ger jobb och en trygg barnomsorg. I välfärdsfrågorna har Stefan varit stark och tydlig.
Detta kommer att jag bära med mig och kämpa vidare för. Och kom ihåg att livet inte bara är politik. Livet är Modo Hockey också 😉

Tack Stefan och lycka till med livet vad än du tar för dig för. Vi ses i valrörelsen🌹.

Annette Fransson
Kommunalråd i opposition

Vår gruppledare i Kommunfullmäktige:

Stefan är en statsminister som är mer än beundransvärd då han lotsat Sverige genom kriser och under ett svårt parlamentariskt läge.

Jag träffade Stefan i början av 20 hundratalet i samband med sammanslagningen av Metallindustriarbetarförbundet och Industrifacket. Redan då visade han klokskap på att bygga broar och att alla skulle med. En ledare med stort och gott ledarskap.

Det går inte att säga något annat än att han har gjort bra ifrån sig och alltid bemött sina motståndare med respekt – en förmåga allt för många saknar.

Jag önskar både dig och din fru allt gott framöver.

Carlos Rebelo Da Silva
Gruppledare

Vår gruppledare i socialnämnden:

Stefan Löfven avgår.

Det är med sorg i hjärtat jag mottar beskedet att Stefan Löfven avgår. För mig som gruppledare i socialnämnden är det viktigt att veta att min partiordförande också värnar de svaga eftersom det är de som kommer upp på vårt bord. Det är deras tillvaro vi har har att ta ställning till. Det har varit skönt att veta att Stefan är lika mån om dessa medmänniskor som jag själv är.

Jag önskar Stefan Löfven all lycka i framtiden och hoppas vi får en ny partiledare som känner lika starkt för sina medmänniskor som han gjort.

Madeleine Librén
Gruppledare för socialnämnden i Lilla Edet

Vår gruppledare i Bildningsnämnden:

Tack Stefan för ditt engagemang för partiet. Du har verkligen drivit frågor som för mig är viktiga. Jag vill önska dig lycka till i framtiden. Vi syns på barrikaderna 🌹

Martin Rapp
Bildningsnämndens gruppledare

Vår gruppledare i Samhällsnämnden:

Jag vill tacka Stefan för ett gott arbete.

En viktig fråga som har varit, och är pågående, är skredsäkringen. Då detta är en stor kostnadsfråga för Lilla Edet kommun så är det välkommet att det kom ett beslut om att tillskjuta medel för full kostnadstäckning för att skredsäkra längs älven. Vi vet att du var drivande i detta. Stort tack och lycka till i framtiden

Johan Niklasson
Gruppledare Samhällsnämnden

Vår Vice ordförande i AB Edethus

Stefan har bland annat varit en stor förespråkare för investeringsbidrag för att öka byggnation av hyresrätter, vilket är mycket bra då behovet av lägenheter är stort,

Tack Stefan för allt du gjort för partiet

Bert Åkesson
Vice ordförande AB Edethus

Ett stort tack till dig Stefan från oss alla. Men än så länge är du partiordförande och statsminister och vi fortsätter arbetet inför det stundande kyrkovalet, kongressen och med att mobilisera inför valrörelsen #2022.
PS. Bli medlem här

facebook Twitter Email