Vi ska inte ha marknadshyror. Det tror vi att även Vänsterpartiet förstår.

Med den misstroendeomröstning som genomfördes av Sveriges riksdag under måndagen den 21 juni 2021 så var det Vänsterpartiets val att vi hamnade där vi är nu. Vi har svårt att förstå vad Vänsterpartiet egentligen vill? Stoppa punkt 44 i Januariavtalet eller avsätta Stefan Löfven?

Vi beklagar att Vänsterpartiet har valt att gå arm i arm med det högerkonservativa blocket för att fälla vår statsminister och den sittande regeringen. De partier som valt att fälla borde nu ta ett stort ansvar för att presentera ett eget alternativ för Sveriges framtid och den väg vi ska gå för som skulle vara bättre än regeringens.

M, SD, KD, V vad är er plan för att bilda en ny regering? Att vi fortfarande är inne i en pandemi innebär också stora påfrestningar på den sittande regeringen. Trycket är stort från hela landet. Det behövs resurser till att vårda sjuka, att ge kämpande personal i omsorg och sjukvård en behövlig semester.

Vi går mot en sommar då vi ska försöka återhämta oss och inte behöva arbeta med en politisk kris som vi känner att vi inte är ansvariga för. Här får Vänsterpartiet tillsammans med de högerkonservativa partierna ta sitt ansvar. Att lägga ert misstag i knät på socialdemokraterna är inte värdigt.

Socialdemokraterna i Lilla Edet står bakom statsminister Stefan Löfven och regeringen.

Annette Fransson, Kommunalråd i opposition
Carlos Rebelo Da Silva, gruppledare KF
Madeleine Librén, gruppledare Socialnämnden
Martin Rapp, gruppledare Bildningsnämnd
Johan Niklasson, gruppledare Samhällsnämnden
Bert Åkesson v. ordförande AB Edethus

facebook Twitter Email